Lux Vol. 08  Fri i havet - Nanna Kreutzmann, 108 sider, 21,6x27,8 cm

Magazinet kan ses gratis her

Fotograf og fridykker Nanna Kreutzmann har gjort havet til sin arbejdsplads. Her, i det store, fascinerende dyb fotograferer hun mennesker og havdyr og viser os en verden, de færreste af os kender. Som fridykker arbejder undervandsfotografen uden brug af iltflasker, og alle hendes billeder er taget på den luft, man kan tage med sig på én indånding.

   

Lux Vol. 07  Sport Photography - Lars Møller og Thomas Sjørup, 112 sider, 21,6x27,8 cm

Magazinet kan ses gratis her

Ligesom sportsfolk skal træne, skal sportsfotografer træne, ellers bliver de uskarpe – helt bogstaveligt. Lars Møller og Thomas Sjørup har fotograferet sport i over 25 år og trænet meget. I dette nummer viser de et udpluk af deres bedste sportsbilleder, hvor action og følelser fanget i et splitsekund kan fortælle en hel historie.

   

Lux Vol. 06  Contrast - Ole Christiansen, 100 sider, 21,6x27,8 cm

Magazinet kan ses gratis her

Fotograf Ole Christiansen afsøger byens gader i et univers af kontrast, refleksioner og menneskelig tilstedeværelse. Streetfoto, papirstrimler, grafisk by og plantestilleben, gennem hans linse og på computeren bliver alt set og bearbejdet med kunstnerisk talent og

et helt unikt øje.     

Lux Vol. 05  Climate Change Documentary - Jakob Dall, 108 sider, 21,6x27,8 cm

Magazinet kan ses gratis her

Mens politikere og magthavere stadig blot debatterede klimaforandringer som noget, der ville komme på et tidspunkt, rejste fotograf Jakob Dall verden rundt og dokumenterede konsekvenserne for de mennesker, der lever i områder, som for længst er påvirket af forandringerne. I 15 år har Jakob Dall været til stede og fotograferet i øjenhøjde - fra Grønland til Kenya og Nepal.

Lux Vol. 04  The big BAM issue, 104 sider, 21,6x27,8 cm

Magazinet kan ses gratis her

Fotografens rolle er til tider at tage stilling til verden, stille spørgsmål og give plads til eftertænksomhed. I dette nummer finder man et udvalg af billeder fra fotografsammenslutningen BAM – Billedhuset 2. majs arkiv, der viser den enorme alsidighed, som fotograferne repræsenterer. Men fælles for dem er, at de brænder for det engagerende og gode fotografi.

Lux Vol. 03  Stories from Afghanistan - Kennet Islandi Havgaard, 100 sider, 21,6x27,8 cm

Magazinet kan ses gratis her

I 2014 besøgte Kennet Islandi Havgaard det krigs- og konflikthærgede Afghanistan og så et land, der nok har undergået stor forandring, siden den internationale koalition trængte ind i landet, men stadig har langt til fred. Efter næsten 40 års konflikt er mange af landets indbyggere traumatiserede og lever med frygt og usikkerhed, men de er også seje og modstandsdygtige.

Lux Vol. 02  Enjoy color - Kennet Islandi Havgaard, 84 sider, 21,6x27,8 cm

Magazinet kan ses gratis her

Farver påvirker os ubevidst, de er med til at sætte en stemning og give os associationer. Farve er også et sprog, hvor fortællingen bliver bestemt af form, størrelse, vinkel og lys – værktøjer i enhver fotografs værktøjskasse. Kennet Islandi Havgaard har i dette nummer udvalgt fotografier fra sin store produktion, hvor farverne er afgørende for billedet.

Lux Vol. 06  BW Portraits - Kennet Islandi Havgaard, 68 sider, 21,6x27,8 cm

Magazinet kan ses gratis her

Kennet Islandi Havgaard har udvalgt nogle af sine favoritbilleder fra sin store produktion med fokus på det sort/hvide fotografi – på lys og skygge. At kunne vælge frit og uden tanke på det kommercielle aspekt betyder også, at der her er blevet plads til nogle af de ”darlings”, som ellers har været efterladt på glemslens marker.